Animations - welcome 004

--------------REKLAME GOOGLE---------------

luni, 8 septembrie 2008

Accelerator de Particule vs Sfârşitul Lumi 11 Septembrie data Inaugurari

------Doi cercetatori controversaţi încearcă să amâne în instanţă inaugurarea acceleratorului Large Hadron, de teama că ciocnirile de particule vor crea o gaură neagră care va devora Pământul.
------Fizicianul Walter Wagner si Luis Sancho, un „om de stiintă“ misterioş, se tem că punerea în functiune a celui mai avansat accelerator de particule, planificată pentru mijlocul lunii iulie, ar putea cauza sfirşitul planetei. Ei au intentat un proces, în acest sens, la o instanţă judecatorească din Hawaii, împotriva Laboratorului European pentru Fizica Particulelor (CERN). Judecătoria din Hawaii nu are însa nici o putere asupra unei organizatii interguvernamentale europene, noteaza „New York Times“. 
-----Dispozitivul gigant de lingă Geneva, Large Hadron Collider (LHC), a cărui construcţie a durat 14 ani si a costat 8 miliarde de dolari, va realiza ciocniri intre protoni, la energii extrem de inalte, pentru a recrea conditiile pe care le-a avut universul la o trilionime de secunda dupa explozia iniţială, Big Bang.  

----Walter Wagner si Luis Sancho subliniaza posibilitatea ca acceleratorul sa genereze o gaura neagra minuscula, care va inghiti Pamintul, sau unele particule numite „strangelets“, care vor transforma Terra intr-un bulgare de materie moarta.
 

2 comentarii: